Maria's työnohjaus ja terapia

Työniloa - keveämpää oloa - surun jakamista - lisää lempeä parisuhteeseen!

Parisuhdeohjaus


Parisuhdeohjaus voi auttaa rauhassa pysähtymään niiden tilanteiden äärelle, jotka toistuvasti johtavat erimielisyyksiin ja riitelyyn. Ohjauksen ammattilainen usein näkee sellaiset asiat, joille riitelevä pari on tullut itse sokeaksi. 

Kun ajatellaan, että parisuhteeseen tulee mukaan Sinun ja Hänen lisäksi myös molempien lapsuusperhe kaikkine tapoineen ajatella, toimia ja reagoida eri tilanteissa, siinä on jo paljon sulateltavaa. Uusperheessä tämä sama kuvio moninkertaistuu.

Kokemuksemme varhaislapsuuden lähimpien aikuisten antamasta huolenpidosta ja hoivasta näkyvät Sinussa ja minussa - myös tavassamme olla yhteydessä toisiin ihmisiin. Parisuhde aktivoi nämä kokemukset synnyttäen  turvan tai turvattomuuden tunteita. Ei ole ihme, että kumppania on joskus vaikea ymmärtää - tai Sinä saat samankaltaista palautetta omalta kumppaniltasi.

Millaisista asioista voit puhua parisuhdeohjaajan kanssa?

Ristiriidat parisuhteessa näkyvät usein riitelynä, jonka yleisiä aiheita ovat tutkimusten mukaan mm. kotityöt, rahan käyttö ja lasten kasvatus. 

Halujen eriparisuus voi aiheuttaa kipeää ristiriitaa parisuhteessa. On kipeää tulla toistuvasti torjutuksi, mutta sekin haavoittaa, jos tällä herkällä elämänalueella kuulee toistuvasti syyllistämistä. 

Seksuaaliterapeutti Pauliina Flang on todennut: "Tärkein seksitemppu on puhuminen, omista tarpeista ja toiveista puhuminen." Hän suosittelee seksikeskustelua ainakin kerran vuodessa, koska ihmisen halut ja mieltymykset muuttuvat ajan kuluessa.  

Aiemmissa parisuhteissa koetut pettymykset ja traumaattiset kokemukset voivat aiheuttaa tämän päivän suhteessa esim. vaikeutta luottaa ja kokea kumppania turvalliseksi. Olisi tärkeää voida käsitellä näitä kokemuksia kumppanin kanssa - myös parisuhdeohjaaja voi auttaa, jotta nämä haastavat kokemukset ja niihin liittyvät tunteet tulisivat paremmin ymmärretyiksi ja huomioon otetuiksi. 

Oma lukunsa on liialliseksi koettu päihteiden käyttö tai lähisuhdeväkivalta. Näissä kysymyksissä kehotan kääntymään parisuhdepsykoterapeutin puoleen. 

Herättikö tekstini Sinussa pohdintoja, joita haluaisit jatkaa ammattilaisen kanssa yhdessä? Aina ei kannata odottaa, että suhde tärkeimmän ihmisen kanssa joutuu pahaan umpisolmuun. Parisuhdetaitoja voi ja kannattaa opetella jo hieman aiemmin.

Valmistun parisuhdeohjaajaksi toukokuussa 2023. Tarjoan edullista ohjausta koulutushintaan. Katso hinnasto!